Fiskeutstyr – de beste merkevarene for deg

Fiskeutstyr – de beste merkevarene for deg

Du trenger ikke mye kostbart utstyr for å komme i gang med fiske, et enkelt sett med en fiskestang kan være en flott start for de aller fleste. Samtidig finnes det et gigantisk marked for fiskeutstyr, med en mengde produsenter med fokus på akkurat disse produktene. Du kan kjøpe fiskestenger, kroker, sluk og en mengde andre produkter i alle modeller og prisklasser du kan tenke deg. Det kan være vanskelig å finne frem blant de mange merkevarene, så vi skal ta en titt på noen av produsentene som du helt garantert vil møte på veien.

Abu Garcia – en ledende svensk produsent

Abu Garcia er i dag en ledende produsent av fiskeutstyr, men selskapet ble faktisk grunnlagt som en klokke- og telefonprodusent allerede i 1921. Det var først i forbindelse med andre verdenskrig som selskapet begynt å produsere fiskeutstyr. Produktutvalget er svært bredt, og selskapet sponser også noen av de største navnene innen profesjonelt sportsfiske.

Entheta, CC BY-SA 3.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0, via Wikimedia Commons – cropped

Shimano – diversifisert japansk industrikonsern

Mange nordmenn forbinder den japanske produsenten Shimano med komponenter til sykler, i den kategorien er de en ledende leverandør av for eksempel girkomponenter. Shimano begynte med fiske på 70-tallet, og produserer i dag et bredt utvalg fiskeutstyr. Produktutvalget inneholder både fiskestenger, sluk, en mengde andre tilbehør, klær og utstyr.

Sølvfisken – en skikkelig norsk merkevare

Det finnes faktisk en norsk merkevare som fortsatt holder koken i denne bransjen i 2022. Det er Sølvkroken, som mange nordmenn kjenner fra både sportsbutikker, fiskebutikker og en rekke forskjellige turisthytter og andre utsalg på typiske feriedestinasjoner. Sølvkroken har en historie som strekker seg helt tilbake til 1930-tallet,og i dag tilbyr de over 1100 produkter til fiske både i ferskvann og på havet.

Daiwa – en av de største aktørene på det amerikanske markedet

Daiwa er en global merkevare i markedet for fiskeutstyr, men selskapet har særlig fokus på de amerikanske markedene. Daiwa produserer et bredt utvalg fiskestenger og alle typer tilbehør, og mange mener at fiskestenger fra Daiwa er overlegne til saltvannsfiske. I Norge må du lete litt for å finne produkter fra Daiwa, men det kan være verdt tiden å ta en titt på produktene fra denne merkevaren.

Daiwa, CC BY-SA 3.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0, via Wikimedia Commons

Rapala – fiske fra Finland

Gitt Abu Garcia fra Sverige og Sølvkroken fra Norge, er det ikke mer enn rett at vi også tar med Rapala fra Finland. Selskapet ble grunnlagt allerede i 1936. Rapala er kjent for sine agn av høy kvalitet, og da særlig masseproduksjon av agn i balsatre. I tillegg tilbyr de et bredt utvalg annet fiskeutstyr. Selskapet har i tillegg samarbeidsavtaler og sponsorater med en rekke organisasjoner, andre selskaper og ledende sportsfiskere.

Berkley – for både nybegynnere og viderekommende

Berkley er en merkevare som du vil finne i mange norske butikker. Denne produsenten ble grunnlagt i 1937 i Spirit Lake i delstaten Iowa i USA. Produktene kjennetegnes av stabilitet og styrke, selv under de tøffeste forhold. Som de andre produsentene på denne listen, tilbyr Berkley også et svært bredt utvalg forskjellige produkter.

Hva bør du tenke på når du vurderer alternativene?

Det er mulig å bruke enorme summer på fiskeutstyr, men det er for så vidt ikke unikt for denne hobbyen. Det finnes alltid noen som vil ha utstyr som er bare litt lettere, litt sterkere eller litt raskere. For hobbyfiskere er det viktig å finne en middelvei, der du verken bruker uforholdsmessig mye penger eller kjøper utstyr som gjør opplevelsen dårligere.

Merkevarer spiller en viktig rolle som et symbol på general kvalitet og hvilke egenskaper du kan forvente deg av et produkt. Derfor er det ikke dumt å ha et forhold til de forskjellige produsentene på markedet, men du trenger definitivt ikke være lojal til bare én av dem.

Previous post Verdens beste destinasjoner for seiling
Next post Fremtidens seiling – med mye smart teknologi!