Historien om NAUTEC

1909 - Herman Gotthardt filialen registrert
I oktober 1873 fikk Skipshandler Böije og hans hustru Hermine Gotthardt i Nyköbing på Falster i Danmark en sønn, Herman Albert. 

Herman Gotthardt begynte sin karriere innen skipshandel hjemme hos sin far i Nyköbing. Han søkte seg videre til en skipshandler i daværende Christiania (Oslo). Det gikk bra for Herman, han ble sendt til Malmö for å etablere en filial. Også dette gikk bra, 1909 ble filialen registrert som Herman Gotthardt og i 1916 ble AB Herman Gotthardt dannet. 

I de kommende tiår kjøpte de blant annet Bachmans Skeppshandel med reperbane i Arlöv og Södertälje hyssingfabrikk. I mellomkrigsårene drev man i tillegg til skipshandel en omfattende produksjon av tau, kokosmatter, flettede produkter osv. 

1943 - Selskapet selges til Åke Wiberg
1943 selges selskapet til advokaten Åke Wiberg, som allerede eide Malmö Strumpfabrik. Fargingen foregikk på Strumpfabriken og vevingen hos Herman Gotthardt. Etter andre verdenskrig utvidet de produksjonen med flagg, signalsett, matter, seil og presenninger. Man hadde seilmakeri i Lund, kontor i Malmö og Stockholm, flaggfabrikk med fletting og reperbane i Arlöv. 

1985 - Selskapet kjøpes opp av Eneqvistbolagen
Selskapet utviklet seg godt og ble en grossist. I 1974 solgte Åke Wilberg firmaet til Stig Sandell og alt ble flyttet til Arlöv. 1985 ble selskapet kjøpt opp av Eneqvist selskapene.


1987 - Varemerket Watski ble kjøpt
Varemerket Watski ble kjøpt av en vannskispesialist i Stockholm i 1987. Dette ble starten på den frivillige butikkjeden Watski.
Den siste egne produksjonen (flaggproduksjonen) opphørte da de flyttet fra Arlöv til sine nåværende lokaler i Malmö, Fosie 1995.. 

2004 - Herman Gotthardt bytte navn til Watski
2004 bytte Herman Gotthardt firmanavn til det sterke varemerket Watski som man hadde kjøpt noen år tidligere. I årene som kom nå hadde Watski en sterk utvikling av Web-handel direkte til forbruker, samtidig som man drev grossistvirksomhet til forhandlere, serviceverft og andre kunder.

2015 - Selskapet får nye eiere
2015 fikk selskapet nye eiere, danske Fritz Schur group. Selskapet utviklet seg med nye salgsområder, for eksempel Finland. Web-handelen utvikler seg enda mer og blir en større del av selskapet.

2019 - Selskapet deles och grossistvirksomhet bytter navn til NAUTEC AB
Ønsket om å være den beste grossisten og samtidig drive web-handel viste seg å være en vanskelig kombinasjon. 2019 bestemte derfor ledelsen seg for å dele selskapet og bytte navn til NAUTEC AB. Watski dannet sitt eget selskap med fokus på web-handel. Slik kunne NAUTEC fortette og fokusere på sin grossistvirksomhet.


Idag arbeider NAUTEC med målsetting om å være den beste grossisten i den maritime bransjen når det gjelder båtutstyr.

Logg inn
Bruker / e-post
Passord
Glemt passord